SuperHeroin kawan nuffnang

Thursday, December 30, 2010

Info: Batu Cendawan @ Mushroom Rocks

First time tengok gambar ni, rasa takjub dan kelakar pun ada. Tapi sebab dulu aku suka subjek Geografi, aku dapat agak leh camni benda-benda ni berlaku. Biasanya kalau camni, ianya berlaku dari proses hakisan, cuaca, glasier atau tangan manusia. Kalau dari proses hakisan tu yang aku paling suka, maksudnya secara semulajadi. Ianya mungkin terbentuk dari berjuta-juta tahun dahulu.


Mushroom rock State Park
Photo by Jim Mason
Timna National Park, Israel
Goblin State Park, Utah
Lavena Coastal Rocks 
Ini hanya sebahagian je. Sebenarnya banyak gambar-gambar seluruh dunia pasal Mushroom Rocks. Boleh juga cari kat google

2 comments:

kak ina kl (1) said...

sungguh indah ciptaan allah swt.

kamu gi london tu sajer jejalan ker atau lawat orang?

ashikin said...

saya gi London tu jalan-jalan kak.