SuperHeroin kawan nuffnang

Thursday, June 03, 2010

Pulau Redang episod 2

salam.. jumpa lagi kat dalam episod Pulau Redang. Hari ni rasa macam nak demam pulak. Penat kat sana tak habis lagi ni.
Inilah tempat kitaorang lepak2 untuk makan atau tunggu time untuk snorkeling. Permandangan yar 'marbeles'. Cantik.
Inilah 3 orang cilik, bakal perenang negara. Dini, Nabil dan Ashraf. Dorang ni bespren Ashraf le. Kawan bermain dan juga kawan bergaduh. Tapi Kak Dini tu selalu kena buli ngan Ashraf.
Ini time baik. Boleh main buai sama2.
Sebenarnya ni kat resort lain. Seri Pacifica Spa & Resort. Kat depannya ada gazebo, so apa lagi... posing le.
Ini kat jeti. Belakang tu Pelangi Redang Resort. Aku 'suggest' korang gi sini. Berbaloi-baloi....
Ni aku tak tau jeti kat mana. Mungkin Berjaya punya kot. Tapi bila ambil2 gambar, terasa cam lawa lak permandangan kat sini.
Scene kat depan resort. Ada satu malam tu, tengah kitaorang dok citer-citer sambil gosip2, 'pok'.. putik kelapa jatuh. Nasib baik kat belakang. Kalau tak.. mau arwah akak... heheh
Ni konon-konon model tengah laut le ni..Masa ni lepak2 sebelum gi snorkeling kat Marine Park. Cuaca agak panas, tapi takpe.. akak dah gun spf50. heheh..
Makan time. Best tau kat sini. Makanan tak pernah habis. Karipap sedap, donut sedap, bisktu sedap dan roti bakar pun sodap... heh.. kalau lapauuuu semua tau sedap..
Ni kat jeti. Nun jauh di sana tu adalah Redang Pelangi Beach Resort.
Ni time nak balik. Posing sikit kat sign ni. Tapi mata puas menahan perit matahari.
BTW.. enjoy giler kat sana....

6 comments:

q-nizam said...

cuti ke hari ni..smpat update blog?.hehe

ashikin said...

tak cuti lah along.. ateh esok mc.. demam ni.

Rizziela said...

bestnya...naper tak ajak saya sekali

ashikin said...

ziela.. tunggu Haziq besar sikit baru syok.. kalau tak susah awak nak g snorkeling.

dynz said...

salam kin, 5 tahun lepas aki gi redang, dulu pegi berdua je, syok pulak rasanya bawak anak2 sekali. Aku sekarang ni tak sempat nak jalan2 aku bzzz sangat....blog pun tak der masa nak bukak..dah basi dah..

Mentari Muncul Lagi said...

Wah kemain lagi akak yer.. berjalan sajan tahun ni.. sure budget beso nih... last saya pg sini time study dulu mmg best.. ntah bila la pulak nak gi nih kena tg mr ensem ku beso cm Ashraf la agaknya baru senang nak bawak...