SuperHeroin kawan nuffnang

Friday, December 24, 2010

Cinta mangga @ Love Padlocks

Kelakarkan. Cinta 'padlock'. Sesaja blogwalking (ialah sejak2 bos cuti ni), aku terjumpa. Rupanya ada cinta yang macam nie.
 Menurut wikipedia , pasangan bercinta ni meletakkan mangga @ padlock kat tempat-tempat awam atau jambatan untuk tanda cinta mereka. Pastu kuncinya diorang buang kat dalam sungai kat jambatan tu. Kengkonon 'kau kunci cinta ku di dalam hatimu' bak kata Ramlah Ram
Dipercayai benda-benda ni bermula kat China. Entah ye atau tak pun tak tau le.
Cologne, Germany
Rome, Italy
 Aku pernah tengok dalam Amazing Race season ke-2 kot. Ada satu kapel ni dapat 'task' untuk cari kunci mangga ni kat bukit mana entah. Mau menangis aku agaknya kalau aku dapat 'task' camni.

3 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Ishh..ishh akak akak ni feling2 masuk amazing race plak.. tak percayo den.. bukan setakat akak tak akan dapat bukak kunci tu tapi nak cr anak kunci pung mmg ntah kemana.hahhahaha

shah said...

kreatif gak camni kan

ashikin said...

@ekim.. pengsan akak kalau masuk amazing race tu.. tau ajelah.. kan payah nak makan2 ulat dan lari2 (tu yg x larat) hahha
@shah.. memang pun kreatif.. tapi ada juga org tak suka..