SuperHeroin kawan nuffnang

Thursday, February 18, 2010

Tag Love Finding

well... hari ni belek2 blog mama ezry adalah posting dia Tag Love Finding. Aduyai.. adalak dia dedikasikan kat  aku. Emm..aku cubalah lah buat... walaupun citer aku ni agak basi. iyalah dah lebih 20tahun kot.. manalah nak ingat. So layan ajelah..

1) First time jumpa your Hubby, bila dan kat mana?
Kami sama-sama sekolah..Sekolah Menengah Munshi Abdullah, Melaka. Masa tu form 4 a.k.a. honeymoon year. Iyalah tu.. Aku 4sc.1, dia lak baru transfer sekolah. Masa tu tahun 1988. Korang kiralah sendiri. Tapi kita orang tak bercinta okeh!. Study dulu beb!

2) Love at first sight?
Entah le. Babah yang kata iye. Ibu takle pulak. Sebab babah ni ramai lak peminat. Ala ibu pun salah sorang peminat babah gak, tapi diam-diam ajelah.  Tapi babah suka benau usik ibu. Masa tu, ibu buat dek je. iyalah sapa nak layan kalau ramai awek keliling pinggang.. (iyalah tu..)

3) Who is he when the first time you met him?
Student aje. Budak nakal yang ensem.. hehehhe.. kalau zaman ibu sekolah tu, dorang panggil playboy..Zaman ibu, zaman 80-an okey!!..sekarang ni dorang panggil womaniser pecinta wanita... ahaks!!

4) How long it takes for him to ask you out for a date?
Lama juga kot. Lepas habis belajar dan dah kerja pun. Bertemu, berpisah.. then bertemu semula, then berpisah.. last sekali bertemu terus tak nak pisah-pisah.. ahahhekhakh.. kawin le tu.. First date pun lepas dia dah proposed tau! Barulah ibu tahu kenapa setiap kali raya, babah mesti datang umah nenek oyah..

5) First place dating?
Ni lagi best. Tempat yang first time dating adalah open house umah kawan dia kat Kg Kerinchi. Dah tak ingat umah mana satu. Kot2 dah tukar jadi Kerinchi Link.. hehe..

6) How he proposed?
Actually tak le romantik mana. Babah biasa je call ibu. Iyalah kengkawan, mestilah contact selalu, tanya kabar. But satu mlm tu, dia lain sikit.. Babah lamar ibu pakai phone je.. kelakar.. ingatkan memain2. Sebab babah kan ramai awek.. tetiba ibu yg nobody ni pulak dia lamar. Benggung kejap. Ibu kata nanti ibu tanya Nenek Oyah..

7) Special date with your hubby?
Aduh.. lagi le aku tak ingat. Can't remember due tu ageing factor... iya ke?
16-02-99 bertunang
29-05-99 bernikah dan bersanding
24-12-99 beli Wira 1.5 manual plet no WHF 7237 (tahun lahir ibu & babah 1972, dijangka masa umur 37 tahun barulah tukar kereta lagi) - masa ni tak booking nombor tau.. kebetulan saje. Masa ni umur ibu & babah 27thn. Maknanya 10 tahun lagi baru dpt keta baru. Alahai...lamanya..
04-08-06 besday Ashraf
29-5-09 beli kereta baru..plet number WSP 7237 (sama seperti yang dijangka) umur ibu&babah 37thn. Konon-konon hadiah untuk diri kami sendiri sempena Anniversary ke-10..hehehe..

8) Changes that he asked you to do?
Emmm.. jap.. pernah tak babah minta ibu tukar apa-apa? Suruh belajar masak sedap2 and.. jeng..jeng..jeng.. keep fit and healthy.. Tapi nan ado je ibu ni.. Bagai di pam-pam..

9) What is about him that you love so much?
Babah seorang yg sentiasa ingin mencuba. Sentiasa bersemangat untuk menambah rezeki untuk keluarga. Hardworking. Setia. Mementingkan semangat kekeluargaan walaupun ada sedikit masalah. And the rest.. let me keep.. heheh..

10)What is about him that you wish he would change?
 Ibu taknak babah ubah apa2 kecuali... kecuali.. cuba perlahan-lahan berhenti merokok. i know u can do it!!

11) You will lose your mind and crack your head when he..
Emm.. apa ek! Kalau babah tak bawa ibu jalan-jalan bila time cuti. Mau pecah kepala ibu duduk rumah. Layan lak ngan Ashraf.. Lagi le... Babah + Ashraf = ubat Ibu. Dapat gi Alamanda pun jadi le.. hehhe..

12) You will smile through your eyes for the whole day when..
Babah bawa jalan le. Kan ibu ni suka jalan-jalan. Sambil jalan sambil berpimpin tangan. Dan ibu tak suka tetiba babah ada meeting when its outing time with family.. always..

13) Complete below sentences."My Love towards my hubby is as big as.."
His dream. Cita-cita babah amat besar. And i wanna be a part of his dreams.


Sekarang sesapa yang baca... boleh le je jawab soalan-soalan ni dengan ikhlas dan jujur...
thanks ekim+ezry yg tomei sangat bila senyum..

6 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Fuhhh.. Seronot betui baca jawapan akak ni hehehe.. Biasa la citer yang dah almost 20 thn tu asik simpan jer bila dikeluarkan sure rasa cam semalan jer berlalu.. Any way Thank u kerana sudi menjawab tag ni hehehehe.. Cayang akak...

Bubu said...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Hello Friend, I love love love your blog, it‘s very interesting!!! I really like your style!! i‘ll visit you many times for sure honey.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Bubu said...

I‘d like to invite you to visit my fashion blog:

http://www.mydarlingbubu.com/

Thank you :). KISSES FROM SPAIN

•••HAVE A NICE WEEKEND•••

afizan azman said...

sweeetnyerrrr mak uda. i loiiiiiiikeeee. mak uda dgn pak uda lahh aunty dgn uncle along yg plg rock!!! paling kewllllll. hehehee.

paling tak tahan...point no 11. ubat ibu? ahaahaha kelakau lah. iskkk tak sabau nak jumpa sherafff

q-nizam said...

ooo baru lar tau kesah nya...msti ateh segan..hahha

ashikin said...

mestilah.. kan ateh ni pemalu.. kuang kuang kuang