SuperHeroin kawan nuffnang

Monday, February 22, 2010

Sabah bah.. (hari kedua)

 
Pintu gerbang Jesselton Point. Standby nak g island hoping. Kami sewa satu bot saje. Senang nak gi mana2. Sewa bot: RM200, diskaun dapat le RM180. Pastu bayar lak cukai jeti. Dewasa RM6 kanak-kanak RM3. Then tiap kali nak masuk mana2 pulau, bayar Rm300 seorang. Ni hanya bayar satu pulau je. Then resit tunjukkan kat mana2 destinasi pulau seterusnya di Tunku Abdul Rahman Park. Tapi ni hanya 18thn keatas je kena bayar.


Jeti kat Jesselton Point


Pintu Gerbang Pulau Sapi. Pulau yang pertama kami singgah. Belum ada orang lagi sampai pulau ni. Bagus le. Boleh buat sesuka hati. heheh..Ashraf masih lengkap berpakaian.


Lanskap Pulau Sapi. Cantik snorkeling kat sini.


Pulau Mamutik here we come!.. Clear je airnya. Rasa nak terjun je dan berenang. Nasib baik tak habis lagi belajar berenang.


Kat jeti Pulau Mamutik. Isk geram tengok ikan-ikan tu. 


Sepanjang pantai Mamutik. Putihnya pasir. Tapi yang tak best manusia-manusia yang tak bertamadun. Buang sampah sarap kat pantai ni. 


Jeti a.k.a. pintu gerbang Pulau Mamutik. Ashraf dah separuh bogel sebab dan mandi laut. 

4 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

besttt nyer... souvenir utk mama ezry tak der ker??? hehehehe

q-nizam said...

bile lar along bleh dapat pegi sabah ek ateh?..uhuhu

ashikin said...

cari le awek sabah... klu cari awek segamat.. tiap tahun g segamat ajelah... hhehehe

Billet-DOux said...

Love sabah! tapi tak pernah g pulau sapi (walaupun owang sabah) aching!